Najavljeni veliki infrastrukturni projekti u Vlasenici u 2020. godini

VLASENICA

Najavljeni veliki infrastrukturni projekti u Vlasenici u 2020. godini

U ovoj godini u opštini Vlasenica biće započeto nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, potvrđeno je tokom novogodišnjih prijema koje je za predstavnike medija, sportskih klubova, udruženja i nevladinih organizacija organizovao načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Načelnik opštine Vlasenica istakao je da je 2019. bila uspješna i radna, ali  da će 2020. biti godina velikih infrastrukturnih projekata i novih radnih mjesta.

 – Ljudi su zadovoljni našom saradnjom i drago im je kad se saberu rezultati na kraju godine, kada podijelimo sa njima šta bi bilo bolje za iduću godinu, a koje su to boljke, koji problemi. Jednostavno, cilj nam je da naš grad bude prepoznatljiv, bolji, ljepši u svakom smislu, što pokušavamo kroz ove projekte koje radimo – rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević.

Projekata je tokom 2019. godine bilo dosta. Završena je izgradnja vatrogasnog doma, uređene su gradske i prigradske ulice, započeta je gradnja policijske stanice koja je dio projekta Vlade Republike Srpske, izgradnja studentsko-đačkog doma koja je projekat sa Vladom Srbije, a u toku je i rekonstrukcija vrtića i osnovne škole. Kraljević je kazao da će tokom 2020. biti  još važnih projekata.

 – Plan je da se radi kružna raskrsnica. Završili smo svu projektnu dokumentaciju, jer to je veoma bitno čvorište, susret tri magistralna puta. U toku je izrada horizontalne i vertikalne signalizacije u cijelom gradu, tender za javnu rasvjetu je završen, video-nadzor se radi ove godine, a planirana je i izgradnja centralnog spomen-obilježja, jer Vlasenica je jedno od rijetkih mjesta koje nema to obilježje, te uređenje boračkog groblja i srpskog pravoslavnog groblja – dodao je Кraljević.

I za Skupštinu opštine Vlasenica, po ocjeni predsjednice, godina je bila uspješna.  Usvojen je niz odluka koje će unaprijediti život građana

 – Skupština je donijela odluke o uređenju naših industrijskih zona, mi smo građanima obećali da ćemo imati zone, i imamo već u izgradnji jedan tržni centar, pregovore sa investitorom – izjavila je Gordana Trampić, predsjednica SO Vlasenica.

Plan je da se gradi i dom za stara lica u Vlasenici, a tokom 2020. godine treba da počne i realizacija projekta Igrišta, kao velikog turističkog kompleksa u ovom dijelu Republike Srpske.

(Izvor: opstinavlasenica.org, infobirac.net)