U Zvorniku organizovan skup podrške narodu u Crnoj Gori – Kojić: Podrška braći u odbrani naših svetinja

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U Zvorniku organizovan skup podrške narodu u Crnoj Gori

Kojić: Podrška braći u odbrani naših svetinja

 

Udruženje „Zvornik u pokretu“, uz podršku PEU „Korak“, a na inicijativu sugrađana, organizovalo je večeras skup podrške vjernom narodu Crne Gore kome je prisustvovalo oko 1.000 građana Zvornika i okolnih opština.

Nedeljko Sekulić, predsjednik Udruženja „Zvornik u pokretu“ istakao je da ovo znak podrške bratskom narodu u Crnoj Gori.

 – Ovo je znak solidarnoasti sa braćom u Crnoj Gori u odbrani naših svetinja i borba protiv skandaloznog zakona koji je donio režim Mila Đukanovića – rekao je Sekulić.

Aleksandar Kojić, inicijator okupljanja, kaže da je prouka skupa da se „braća u Crnoj Gori drže, da ne daju naše crkve i naše svetinje“.

 – Oni imaju punu podršku iz Republike Srpske i Srbije kako bi izdržali u borbi za odbranu pravoslavlja i naših svetinja. Zakon koji je donijet u Crnoj Gori nema veze sa pravom i nigdje u svijetu nema takvih primjera te stoga taj zakon mora biti pobijen – istakao je Kojić.

Građani su se prvo okupili ispred Centralnog spomen obilježja, iz proteklog Odbrambeno otadžbinskog rata, odakle su nakon obraćanja organizatora te izvođenja narodnih pjesama i nastupa guslara prošetali do Sabornog hrama, gdje je održana večernja služba i molitva za pravoslavnu braću u Crnoj Gori te prislužene svijeće.

(infobirac.net)