U Srbiji od 1. januara trajne saobraćajne dozvole i tablice

SVIJET

U Srbiji od 1. januara trajne saobraćajne dozvole i tablice

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Srbije donijelo je odluku da se registarske tablice ne mijenjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja. Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti.

Shodno izmjenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, registarske tablice neće se mijenjati nakon isteka roka od devet godina.

Registarske tablice moraće da se mijenjaju samo ukoliko usljed dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate prije 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zamijeniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

 – Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamijene – ističe se u saopštenju MUP-a.

(Izvor: rts.rs)