Gradonačelnik uručio zlatnik prvoj zvorničkoj bebi – Stevanović: Uskoro smanjenje cijene boravka u vrtiću

MA Izdvojena ZVORNIK

Gradonačelnik uručio zlatnik prvoj zvorničkoj bebi

Stevanović: Uskoro smanjenje cijene boravka u vrtiću

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović uručio je danas zlatnik sa motivima ugraviranog Sabornog hrama prvoj bebi rođenoj u 2020. godini, u porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“, Luki Prodanoviću te čestitao rođenje sina srećnoj majci Tanji.  

 – Mi se trudimo na sve načine da pomognemo mladim bračnim parovima i prilikom rođenja djece i kasnije tokom njihovog podizanja. Drago nam je da su prvog dana rođene četiri bebe, a do ovog trenutka njih osam, što je iznad prosjeka. Drago nam je da nas ima što više jer samo tako imamo perspektivu – rekao je Stevanović i ponovio da je program pronatalitetne politike u Gradskoj upravi usvojen i sprovodi se već deset godina.

 – On obuhvata pomoć u borbi protiv steriliteta, pomoć nakon rođenja djece, nabavci udžbenika, subvenciji mjesečnih karata, stipendijama, uređenjem porodilišta, proširenjem kapaciteta vrtića, a ove godine ćemo po prvi put ići na sniženje cijene boravka djece u našem vrtiću, a sve u cilju pomoći roditeljima u podizanju djece i stavaranju boljih uslova za njihovo odrastanje – istakao je Stevanović, koji je malom Luki poželio srećno djetinjstvo te „da bude zdrav i napredan momak“.

(infobirac.net)