Prvorođenoj bebi u Zvorniku, u 2020. godini, uručen zlatnik i poklon paket

MA Izdvojena ZVORNIK

Prvorođenoj bebi u Zvorniku, u 2020. godini, uručen zlatnik i poklon paket

 

Majci Tanji Prodanović, koja je u porodilištu JZU „Bolnica Zvornik“ na svijet donijela zdravo muško dijete prvog minuta nove 2020. godine, danas je, u ime predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, uručila zlatnik i poklon paket Nataša Sjerić, izaslanik predsjednika Republike.   

Sjerićeva je, nakon uručivanja poklona, rekla novinarima da je ovo najljepši početak Nove godine i lijep povod da, u ime predsjednika Srpske, uruči zlatnik za prvorođenu bebu u zvorničkoj bolnici.

Ona je dodala da je istim povodom uručila predsjednički zlatnik i u bolnici u Bijeljini, jer su ove dvije bebe rođene u isto vrijeme.

 – Tradicionalno, zlatni dukat dodjeljuje predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović. Ovo je divan gest koji pokazuje opredijeljenost predsjednika Srpske za nastavak svih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje nataliteta u Republici Srpskoj, kao i podršku mladim porodicama, jer su djeca budućnost Srpske – rekla je Sjerićeva.

Ona je u ime predsjednika Srpske poželjela mladim majkama sve najbolje, kao i svim mladim roditeljima koji su dobili potomstvo u ovoj godini, da su živi i zdravi i da zajedno grade budućnost Republike Srpske.  

Dežurni doktor u porodilištu Slobodan Marković rekao je da je rođena zdrava beba i poželio da joj bude zlatan put u životu. Marković je rekao da je prošle, 2019. godine,  u zvorničkom porodilištu rođeno 475 beba, što je nešto više u odnosu na prethodnu godinu.

On je dodao da se jedan broj majki, iz svojih ličnih razloga, porodi u lozničkom i milićkom zdravstvenom centru, što naravno statistički utiče na broj novorođenih beba u zvorničkom porodilištu.   

Nakon prvorođene bebe, u zvorničkom porodilištu rođene su danas još dvije djevojčice i jedan dječak.

(infobirac.net)