Humanitarna aкcija udruženja „Super U“

BRATUNAC

Humanitarna aкcija udruženja „Super U“

 

U Maloj sali Doma kulture Bratunac održana je dodjela paketića i prehrambeno-higijenskih paketa višečlanim porodicama i djeci sa smetnjama u razvoju od sredstava prikupljenih tokom humanitarnih akcija „Ro-k-ultura“ Bratunac. Tokom akcije prikupljanja sredstava u centru Bratunca 20.12. kao i na predstavi „Ro-k-ultura“ Bratunac 22.12.2019. prikupljeno je oko 1.120 КM, koje su iskorišćene za kupovinu 26 novogodišnjih paketića i 10 prehrambeno-higijenskih paketa za 10 višečlanih porodica. Ostatak sredstava uplaćen je za liječenje dvojice dječaka iz Bratunca. Кao i protekle dvije godine, dodjela je organizovana uz veliku podršku Centra za Socijalni rad Bratunac, a tokom ovakvih akcija do sada je obezbijeđeno preko 150 novogodišnjih paketića za djecu iz Srebrenice i Bratunca.

 – Ove godine, obzirom da je dosta novogodišnjih paketića obezbijeđeno od strane КК Bratunac kao i savjeta učenika SŠC Bratunac, učesnici projekta „Ro-k-ultura“ Bratunac odlučili su da ostatak prikupljenih sredstava usmjere na kupovinu prehrambeno-higijenskih paketa kako bi uljepšali praznike višečlanim porodicama. Takođe, dio sredstava smo željeli da doniramo za liječenje djece tako da smo 320 КM izdvojili za tu svrhu. Na ovaj način želimo da motivišemo djecu da budu solidarni i da u vrijeme praznika razmišljaju kako pomoći drugima – rekla je Una Zečić, predjsednica UG „Super U“, koje sprovodi ovaj projekat u saradnju sa bendom „Infuzija“ iz Bratunca, a uz finansijsku podršku opštine Bratunac.

Aktivnosti su se održavale od septembra do decembra kada je izvedena istoimena predstava kao rezultat projekta i koja je već treću godinu zaredom humanitarnog karaktera.

(Izvor: opstinabratunac)