Kruna na još jednu uspješnu godinu: Tradicionalni koncert učenika Osnovne muzičke škole „Vojin Кomadina“

MA Izdvojena ZVORNIK

Kruna na još jednu uspješnu godinu: Tradicionalni koncert učenika Osnovne muzičke škole „Vojin Кomadina“

 

Velika sala zvorničkog Doma omladine bila je mala da primi sve ljubitelje klasične muzike koji su došli da podrže mlade stvaraoce, učenike Osnovne muzičke škole „Vojin Кomadina“ na njihovom tradicionalnom koncertu. Naši mali sugrađani, ali veliki virtuozi, pokazali su svoje umijeće našim sugrađanima koji su ih nagradili dugim aplauzima.

Na koncertu je učestvovalo oko 150 učenika ove škole koji su se predstavili individualno ili u grupnom muziciranju. Кo je najviše pridobio pažnju publike teško je bilo odrediti. I hor i orkestar škole, kao prvi i pripremni razredi solfeđa, ali i solisti podjednako su svojim stvaralačkim umijećem oduševljavali sve prisutne. Direktorica škole Dijana Zekanović je istakla da je prezadovoljna koncertom i onim što su učenici pokazali svojim roditeljima, baka i dekama, tetkama, sugrađanima.

Učenici ove škole su se na različitim takmičenjima u zemlji i regionu već toliko puta dokazali, jer su sve uvijek vraćali sa  svakog takmičenja u svoj grad sa osvojenim prvim, drugim i ponekim trećim mestom. Na kraju konceraturučeni su im novogodišnji paketići.

(Izvor: fbmuzickaskola, osvit)