Budžet opštine Bratunac za 2020. za dva miliona viši nego ove godine

BRATUNAC

Budžet opštine Bratunac za 2020. za dva miliona viši nego ove godine

 

Na 23. redovnoj sjednici Skupštine opštine Bratunac usvojen je budžet za 2020. godinu u iznosu 10.280.000 КM, što je za 2.003.000 КM više od ovogodišnjeg.

Načelnica Odjeljenja za finansije Radmila Nikolić pojasnila je novinarima da je do povećanja budžeta došlo jer je status budžetskog korisnika, prema usvojenoj skupštinskoj odluci, dobio bratunački Dom zdravlja.

Na sjednici je usvojen Rebalans budžeta u iznosu 8.404.500 КM, kao i predložena Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izvršenju budžeta opštine za ovu godinu, te Odluka o izvršenju budžeta za 2020.godinu.

Odbornici su usvojili Odluku o visini vrijednosti nepokretnosti na području opštine Bratunac po zonama za potrebe utvrđivanja poreza na nepokrenost u idućoj godini i Odluku o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti za 2020. godinu.

Na sjednici su usvojene i tri odluke, koje se odnose na socijalno stanovanje i to: Odluka o Fondu stambenih jedinica socijalnog stanovanja, Odluka o visini zakupnine za korištenje stambenih jedinica socijalnog stanovanja i Odluka o postupku subvencionisanja zakupnine.

Odbornici su razmatrali i informacije o stipendiranju studenata sa teritorije opštine Bratunac u akademskoj 2018/2019. godini i materijalnom stanju penzionera koji žive u ovoj lokalnoj zajednici.

(Izvor: opstinabratunac.org)