Usvojen budžet grada Zvornika za 2020. godinu

ZVORNIK

Usvojen budžet grada Zvornika za 2020. godinu

Na 33. redovnoj sjednici Skupštine grada Zvornika odbornici su usvojili izvještaj o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci ove godine, kao i prijedloge odluka o usvajanju i izvršenju budžeta grada za 2020. godinu.  Načelnik odeljenja za Srđan Despić je istakao da je usvojen budžet grada u iznosu od 31 milion i 903 hiljade KM.  Došlo je do uvećanja budžeta u odnosu na nacrtom predviđeni iznos od 31 miliona 818 hiljada KM, tačnije budžet  za narednu godinu u odnosu na nacrt uvećan je za 85 hiljada KM, rekao je Despić . On je podsjetio  da su dobili preporuke Ministarstva finansija Republike Srpske koje su uvrštene u prijedlog bužeta , a to se odnosilo na smanjenje pozicija za transfere i materijalne troškove , dok su povećani iznosi sredstava za finasiranje protiv požarne zaštite.  Kada je u pitanju izvještaj o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci ove godine , Despić je istakao da su u odeljenju za finansije izuzetno zadovoljni izvršenjem budžeta za ovaj period koji je iznosio  17 miliona i 600 hiljada KM što u procentima iznosi oko 70 odsto. 

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović je rekao da je usvojeni budžet razvojnog karaktera i da će u 2020. godini , Zvornik biti veliko gradilište. On je podsjetio da će u narednoj godini početi realizacija rekonstrukcije objekta Doma zdravlja, proširenje kapaciteta ambulante u Branjevu, izgradnja novog bloka Bolnice, kao i rekonstrukcije gradskih ulica.

Skupstina mozda naslovna

Na sjednici Skupštine grada Zvorniik, poslednjoj u ovoj godini, odbornicima se obratio i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji im se zahvalio na dobroj saradnji i radu lokalnog parlamenta u 2019. godini. „ Zahvaljujem vam se svima zato što se uvažavamo i poštujemo. Hvala na svim sugestijama i prijedlozima koji su od vas dolazili u toku ove godine i očekujem da ćemo i sljedeću i sve godine koje su pred nama nastaviti zajedno kvalitetno i dobro da radimo u interesu naših  sugrađana. Želja mi je da naš gradski parlament nastavi da radi u duhu kao do sada gdje svi, praktično, dišemo kao jedan, gdje nema praznih diskusija i priča radi politikantstva. Mislim da mnogo lokalnih sredina na prostorima čitave regije imaju šta da vide u parlamentarizmu u našem Zvorniku. Mi smo prihvatili koncept da se ne donose odluke za dobro grada i građana beskonačnim raspravama i svađama u skupštinskoj sali nego za stolom za kojim sjede predstavnici političkih partija i kada tu imamo konsenzus oko toga šta i kako, skupštinska zasjedanja predstavljaju formalnost, rekao je Stevanović.

infobirac.net