SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Uz pomoć Savjeta roditelja i privrednika opremili kabinet informatike

ZVORNIK

SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Uz pomoć Savjeta roditelja i privrednika opremili kabinet informatike

 

Učenici zvorničkog SŠC „Petar Kočić“ dobili su 15 kompleta računara i informatičke opreme te namještaj u vrijednosti 13.500 KM koje su obezbijedili predstavnici Savjeta roditelja ove škole u saradnji sa privrednicima.

Direktorica škole Biljana Pisić, kaže da su 9.000 KM u opremi obezbijedili privrednici, a škola 3.500 KM za namještaj i 1.000 KM za instalacije.

 – Ovo je prvi put konkretno da Savjet roditelja napravi ovakvu donaciju te smo zahvalni svim roditeljima, predsjedniku Marku Miliću i svim priprednicima iz Zvornika i regije koji su učestvovali u donaciji. Mijenja se svijest inače kod ljudi kada su u pitanju potrebe djece i opremanje škole, tako da sada imamo uključenje i roditelja koji žele da daju svoj doprinos. Imamo kabinete sa informatičkom opremom, ali ona zastarijeva te je potrebno svake godine 15 do 20 računara kako bi kvalitetno izvodili nastavu. Kroz proces eksternog vrednovanja škola sam vidjela koliko druge škole nemaju sredstava te u tom smilu možemo reći da je naša škola odlično opremljena – rekla je Pisić.

Zamjenik ombudsmana za djecu Nada Grahovac istakla je da je Zvornik jedan od najboljih primjera u Srpskoj po pitanju saradnje škole, roditelja i lokalne zajednice.

– Ovo je treći put da u Zvorniku boravim i to svaki put po pozivu Savjeta roditelja. U osnovnoj školi roditelji su uspjeli da ostvare inicijativu da se osnuje Centar za djecu sa poteškoćama u razvoju, stomatološka ambulanta, a ovde je opremljen kabinet. To se ne bi moglo ostvariti bez odlične saradnje roditelja, škole i zajednice. Ovo je ujedno pokazatelj šta sve Savjet roditelja kao instuticija može da postigne. Ova lokalna zajednica je prepoznala potrebe i važnost škole i roditelja. Taj odnos mora biti partnerski, a saradnja stalna i stvarna jer su i roditelji i nastavnici na zajedničkom zadatku, a to je dobrobit djece. Stoga škola mora iskoristi sve mogućnosti da do te saradnje dođe što se u Zvorniku i desilo – istakla je Grahovac koja je roditeljima održala predavanje na temu „Saradnja roditelja i škole“, a njeni saradnici su sa učenicima održali radionicu na temu „Slobodno vrijeme“.

(infobirac.net)