Rašćišćen materijal na pumpi u Šepku – Stanje povrijeđenog radnika nepromijenjeno

MA Izdvojena ZVORNIK

Rašćišćen materijal na pumpi u Šepku

Stanje povrijeđenog radnika nepromijenjeno

 

Ostaci materijala od benzinske pumpe „Nešković“ u Šepku kod Zvornika na kojoj je u eksploziji gasa stradao Zoran Avramović (49) iz Loznice, a osam lica povrijeđeno, je raščišćen, a tačan uzrok ovog događaja se još uvijek uvtrđuje. Kako su na saopštili u UKC Tuzla stanje povrijeđenog radnika koji je primljen nakon eksplozije je nepromijenjeno.

Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik nam je rekao da policija u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Bijeljina nastavlja istragu.

 – Tokom rada na licu mjesta pronađeni su neki tragovi i predmeti koji će poslužiti u daljoj istrazi u vezi sa ovim događajem. Rad na ovom slučaju traje, jer su pored benzinske pumpe oštećeni i drugi stambeno poslovni objekti, nakon čega će biti poznati detalji zašto je došlo do eksplozije i utvrditi nastala materijalna šteta – rekao je Bobar.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli su nam saopštili da je stanje povrijeđenog radnika izuzetno teško.

 – Zdravstveno stanje pacijenta koji je primljen nakon eksplozije je nepromijenjeno. On se nalazi na klinici za anesteziologiju i reanimaciju na intenzivnoj terapiji, priljučen je na aparate za disanje. Pacijent je primljen sa povredama glave, grudnog koša, opekotinama i nalazi se u izuzetno teškom stanju – saopštili su iz UKC Tuzla.

Mediji su se već bavili analizom i slijedom događaja prije same eksplozije, ali i dalje je neshvatljivo da niko nije obavijestio nadležne o curenju gasa i azota, niti je probao da zaustavi saobraćaj. U razgovoru sa ljudima koji su prošli tim dijelom magistralnog puta prije eksplozije saznali smo da su mislili da je u pitanju magla, ali im je bilo nejasno šta ljudi fotografišu.

 – Prošao sam pored pumpe desetak minuta prije eksplozije. Mislio sam da je u pitanju magla. Iznenadilo me da su mnogi stajali i fotografisali. Kada sam stigao u Loznicu čuo sam eksploziju – ispričao nam je ovaj sagovornik.

Benzinska pumpa nalazi se pedesetak metara od graničnog prelaza Šepak te ostaje nelogično kako zaposleni na prelazu nisu obavijestili lokalnu policiju ili vatrogasce ukoliko su primijetili da se nešto neobično dešava u njihovoj blizini.

(infobirac.net)