Dječiji hor zvorničkog Doma omladine „Zvončići“ održao humanitarni godišnji koncert (FOTO)

MA Izdvojena ZVORNIK

Dječiji hor zvorničkog Doma omladine „Zvončići“ održao humanitarni godišnji koncert (FOTO)

 

Dječiji hor zvorničkog Doma omladine „Zvončići“ održao je večeras novogodišnji humanitarni koncert pod nazivom „Podijeli čaroliju“ s ciljem prikupljanja slatkiša za paketiće za siromašnu i djecu sa poteškoćama u razvoju.

Vođa hora Hristijana Sandić rekla je novinarima da su ulaznice za ovaj koncert samo slatkiši po želji, od kojih se kasnije prave novogodišnji i božićni paketići za djecu slabog imovnog stanja i djecu ometenu u razvoju.

 – Ovim i sličnim koncertima nastojimo da se djeca uče humanosti i solidarnosti da pomažu druge, a koncereti su za to najbolje mjesto kako bi uz podršku starijih pomogli onoj djeci kojima je pomoć neophodna – rekla je Sandićeva.

Podsjetivši da je na prošlogodišnjem novogodišnjem koncertu od prikupljenih slatkiša napravljeno 58 paketića, Sandićeva je izrazila nadu da će na ovogodišnjem koncertu taj broj biti premašen jer je interes građana za ovim vidom pomoći jako veliki.

Direktor Doma omladine Zvornik Đorđe Deurić rekao je da ova ustanova daje logističku podršku ovom i drugim horovima u održavanju humanitarnog, kulturnog i svakog drugog korisnog rada.

 – Кada je prije četiri godine hor ‘Zvončići’ počeo sa radom, prepoznali smo njihov, rad, trud, zalaganje i energiju i pružili im odgovarajuće uslove za rad i pripreme – rekao je Deurić i dodao da članovi hora sada ovaj dom smatraju svojom drugom kućom.

Na koncertu „Podijeli čaroliju“ nastupili su i članovi recitatorske sekcije Osnovne škole „Sveti Sava“, glumci Zvorničkog dramskog pozorišta i lokalni rok bend „4 o klok“.

(infobirac.net)