Za srebreničke srednjoškolce treće mjesto za tehnološku inovaciju

SREBRENICA

Za srebreničke srednjoškolce treće mjesto za tehnološku inovaciju

 

Ekipa „Parfemdžije“ iz Srednjoškolskog centra „Sebrenica“ osvojila je treće mjesto u finalu „Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju“ gdje su se predstavljale najbolje ideje. Takmičenje je održano u Banjoj Luci, a u finalu je bilo šest ekipa.

 – Ovo takmičenje je rezultat saradnje Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, na osnovu Memoranduma o saradnji dva ministarstva i Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srbije i Srpske –  navode se iz SŠC Srebrenica.

Tim „Parfemdžije“ čine profesorica Tomić i profesorica Rada Popović koje predaju farmaceutsku grupu predmeta u SŠC-u, asistent tim je mlada profesorica Svjetlana Jovanović, a timu su učenice Tijana Marković i Marica Milosavljević, a umjesto ranijih članova tima Lidije Polić i Ilije Genge, koji su završili srednju školu, u timu su novi članovi, učenici Vukašin Jovanović i Elma Salkić.

SŠC „Srebrenica“ već godinama osvaja medalje na mnogim takmičenjima i ustanova je iz koje nastaju najbolji kadrovi iz raznih struka koji će sigurno graditi bolju i ljepšu budućnost ove zemlje.

(Izvor: esrebrenica)