Uspješno sprovedena akcija besplatnih oftalmoloških pregleda u Zvorniku

MA Izdvojena ZVORNIK

Uspješno sprovedena akcija besplatnih oftalmoloških pregleda u Zvorniku

 

Zvornička bolnica je danas ugostila dva ljekara iz Rusije koji su u sklopu projekta Mobilna bolnica zajedno sa oftalmologom Veselinom Sandićem pružali besplatne preventivne oftalmološke preglede. Da je ova akcija imala pozitivan odjek na stanovništvo regije pokazuje to da se na preglede javilo preko 50 osoba svih starosnih kategorija.

Direktor zvorničke bolnice koji je ujedno bio prvi pacijent u današnjoj akciji zahvalio se svima koji su danas izdvojili svoje vrijeme i učestvovali u ovoj akciji:
 – Želio bih da se u ime pacijenata, zvorničke bolnice kao i svoje lično ime zahvalim Ruskoj humanitarnoj misiji i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske što su prepoznali potrebe stanovništva ove regije i u projekat uvrstili i zvorničku bolnicu. Da je učinjena prava stvar govori i broj pacijenata koji se danas javio u Oftalmološku ambulantu naše ustanove, kao i broj ljudi koji se nakon pregleda zahvalio što im je omogućeno da u svom gradu i neposrednoj blizini mogu da izvrše ovakav vid pregleda. Neprocjenjiv značaj pored pomoći našim pacijentim ova akcija ima u edukaciji našeg osoblja i nadam se da će sličnih dešavanja u budućnosti biti što više – rekao je Popović i dodao da Veselin Sandić, iako je jedini oftalmolog u bolnici uspijeva da pregleda sve pacijente koji se jave u ambulantu i pored toga sa kolegama iz Beograda uradi preko 500 operacija katarakte godišnje. 

Sandić je bio veoma zadovoljan današnjom akcijom.

 – Jako sam srećan što je današnja akcija uspješno sprovedena i što se odazvao ovako veliki broj naših sugrađana. Кolege iz Rusije su nas upoznale da procedure koje se rade na aparatima koji su danas bili u našoj ustanovi najviše pogoduju najmlađima i ja se iskreno nadam da će zarad zdravlja naših najmlađih ovakve procedure postati standard kako u zvorničkoj tako i u drugim bolnicama u Republici Srpskoj. Zahvalio bih se kolegama iz Rusije sa kojim sam danas imao čast da radim kao i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ruske humanitarne misije na uloženom trudu i humanosti odnosno želji da pacijenti u Zvorniku dobiju najsavremenije preglede – istakao je Sandić.

(Izvor: bolnicazvornik.com)