„Lepotica i zver(ka)“ najbolja predstava na Festivalu „Zvono“

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

„Lepotica i zver(ka)“ najbolja predstava na Festivalu „Zvono“

 

Proglašenjem pobjednika, podjelom nagrada i zahvalnica, u Zvorniku je završen sedmi Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“ na kome su nastupila pozorišta iz Republike Srpske i Srbije.

Predstava „Lepotica i zver(ka)“ Trsteničkog pozorišta „Dečja scena“, proglašena je za najbolju predstavu  ovogodišnjeg festivala.

Za najboljeg reditelja festivala proglašen je Miloš Milošević Šika, koji je napisao i tekst za predstavu „Lepotica i zver(ka)“.

Predsjednik žirija Zoran Grujić rekao je novinarima da je ova predstava dobila prvu nagradu jer je veoma vješto urađena rukom reditelja i pisca teksta  Miloša Miloševića Šike, dok su svi pozorišni elemanti u toj predstavi prava bajka i čarolija za decu.

Grujić, koji je i gumac i reditelj u Кulturno umjetničkom društvu „Кaradžić“ iz Loznice,  istakao je da je nagrađena predstava imala odlične kostime, izvrsnu scenografiju, te da je kompletan ansambl dao maksimum u toj priči, što je presudilo da predstava dobije prvu nagradu.

Najboljim glumcem festivala proglašen je Tadija Radivojević iz predstave „Lepotica i zver(ka)“ za ulogu dvorske lude, dok je najbolja glumica Anja Aleksić za ulogu Ele u predstavi „Jače od čarolije“  dobojskog „Pozorištanceta“.

Pohvala za glumačko ostavrnje dodijeljena je Đorđu Saviću za ulogu sluge u predstavi „Svinjareva tajna“ Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je posebna pohvala pripala Miri Stanišev za tekst predstave „Jače od čarolije“ „Pozorištanceta“ iz Doboja.

Nagrada za najbolju kostimografija dodijeljena je Jeleni Jović za predstavu „Lepotica i zver(ka) dok je nagrada za najbolju scenografiju pripala Vasiliju Petroviću i Milojici Šerkularcu za predstavu „Lepotica i zver(ka).

Nagrada za najbolju originalni muziku dodijeljena je Iliju Rajkoviću za predstvau „Šumska bajka“ Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ – Dečja scena  iz Malog Crnića.

Festival dječijeg pozorišta „Zvono“, koje je otvoreno 16. decembra u zvorničkom Domu omladine, podržali su Ministarstvo prosvjete u kulture Republike Srpske, grad Zvornik i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. 

Zvorničko dramsko pozorište je organizator sedmog Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta „Zvono“.

(infobirac.net)