Grad ukrašen, Zvornik bez organizovanog dočeka Nove godine

ZVORNIK

Grad ukrašen, Zvornik bez organizovanog dočeka Nove godine

Već nekoliko godina u Zvorniku je praksa da nema organizovanog dočeka Nove godine u gradu, a i ove godine će, kako su saopštili iz Gradske uprave, taj novac biti preusmeren za dodelu pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. U gradu je već postavljen novogodišnji nakit, a ni tu se nije ništa ulagalo. Darko Stefanović, načelnik Odeljenja za privredu i društvene delatnosti u GU Zvornik kaže da su koristili ukrase koji su nabavljeni ranijih godina.

 – Za te namene ove godine nismo izdvajali dodatni novac jer imamo nakit od ranije. Umesto organizovanog dočeka, mi imamo praksu već nekoliko godina da taj iznos novca podelimo socijalno ugroženim porodicama, a tako će biti i ove godine. Za njih ćemo pred nastupajuće praznike dodeliti između 12.000 i 13.000 KM – rekao je Stefanović.

Sa druge strane, zvornički restorani, kao i objekti čija je primarna namena prostor za svadbeni salon, biće puni. Kako su nam saopštili, vlasnici ovih objekata, već su popunjeni gotovo svi kapaciteti, a ono što je zanimljivo proslava će biti organizovana i 27. decembra kada će gosti biti uglavnom zaposleni iz javnih i privatnih preduzeća.

infobirac.net