Iz saobraćaja u novembru isključeno 158 pijanih vozača

ZVORNIK

Iz saobraćaja u novembru isključeno 158 pijanih vozača

Načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je danas da na području koje operativno pokriva ova uprava u novembru nije bilo većih krivičnih djela koja zavrijeđeuju pažnju građana, kao ni krivičnih djela ili prekršaja koji izazivaju netrpeljivost po bilo kom osnovu.
„Imajući sve to u vidu može se reći da je na području Policijske upave Zvornik stabilna i povoljna bezbjednosna situacija”, rekao je na konferenciji za novinare Vasiljević.
Na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik iz saobraćaja je u novembru isključenjno 197 vozača, od kojih je 158 bilo pod dejstvom alkohola, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj policijskoj upravi Dražan Erkić.
Erkić je naveo da je isključeno i 10 vozača koji su vozilom upravljali pod dejstvom narkotičkih sredstava.

On je dodao da je u posmatranom mjesecu kontrolisano 3.824 vozila i vozača u novembru, što je u odnosuna isti mjesec prošle godine manje za 17 odsto, te evidentirano 2.089 prekršaja, zbog čega je izdato 1.959 prekršajnih naloga.

Načelnik Sektra kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u novembriu evidentirano 63 krivinih djela, što je više za 3,3 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Savić je dodao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta 62 izvještaja, protiv 55 lica, od kojih su 14 povratnici u vršenju krivičnih djela i dva maloljetna lica.

Prema njegovim riječima, među evidentirniom krivičnim djelima najborjnija su iz oblasti opšteg kriminaliteta, kojih je bilo 50, što je u odnosu na isi mjesec iz prošle godine manje za dva odsto.

On je istakao da su u strukturi krivinih djela na području Policijske uprave Zvornik otkrivena i dva krivična djela krijumčarenje ljudi, koja su kažnjiva po Krivičnom zakonu BiH.

infobirac.net