Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Realizovana pojačana kontrola učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Zvornik

 

Na području Policijske uprave Zvornik, od 09. do 11. decembra 2019. godine, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu posjedovanja i upotrebe zimske opreme kao i zatamnjenosti staklenih površina na motornim vozilima.

Tokom navedene akcije, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su kontrolisali 441 motorno vozilo, prilikom čega je u 238 slučajeva utvrđeno postojanje prekršaja. Od tog broja, zbog neposjedovanja zimske opreme sankcionisan je 151 učesnik, dok je evidentirano 25 prekršaja zbog nepropisnog zatamnjivanja staklenih površina na motornim vozilima. Policijski službenici su tokom trajanja akcije evidentirali i 62 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajne propise, naročito u pogledu posjedovanja i korišćenja zimske opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom, kako bi zaštitili sebe ali i druge učesnike u saobraćaju.

(infobirac.net)