Odbojkašica Nada Zekanović se nakon dvije i po godine vraća na parket – Biće još ubitačnih smečeva

OSTALI SPORTOVI

Odbojkašica Nada Zekanović se nakon dvije i po godine vraća na parket

Biće još ubitačnih smečeva

 

Nebeski skok i ubitačan smeč, bili su zaštitni znak Nade Zekanović, ljubiteljima odbojke u Zvorniku i Republici Srpskoj, poznata kao Rašković. Dugo je nosila dres Drine, a nakon dvije i po godine pauze, vraća se na parket. U međuvremenu, završila je medicinski fakultet, dobila posao, udala se i u braku sa Aleksandrom dobila dva sina – Alekseja i Adrijana.

Pauza je bila nužna i korisna, ali ona nije mogla bez omiljenog sporta. Želi da svojim iskustvom i igrama pomogne mladom timu Drine da postiže što bolje uspjehe u Prvoj ligi Republike Srpske.

 – Odbojku sam zavoljela i počela trenirati od desete godine. Prošla sam sve selekcije Drine. Bilo je dosta uspjeha u raznim selekcijama. Pozivana sam u pionirsku reprezetaciju Republike Srpske, sa juniorkama bila treća u Republici Srpskoj. U prvi tim Drine ušla sam kada sam bila u sedmom razredu osnovne škole. Sve vrijeme sam igrala na poziciji primača servisa. Za vrijeme studija u Tuzli igrala sam i za ekipu Jelovice, koja je bila član Premijer lige BiH. Sa prvim timom Drine u sezoni 2006/07, igrala sam finalnu utakmicu plej ofa za prvaka Republike Srpske, ali smo izgubile od ekipe Gacka – rekla nam je Zekanović.

U karijeri je dobila razna priznanja. Između ostalog, dva puta je birana među deset najboljih sportista Zvornika.

 – Odbojka je sport bez koga ne mogu. Odlučila sam se za povratak i intenzivno treniram već sedam mjeseci. Osjećam se spremnom da pomognem mladoj ekipi Drine. Pojačale smo se sa tri igračice i mislim da možemo konkurisati za neko od mjesta u vrhu tabele u Prvoj ligi Republike Srpske – dodala je Zekanović.

Sportska porodica

Zekanovići žive u skladnom braku sa dvojicom sinova. Oboje su u roku završili fakultete. Nada radi kao ljekar u Domu zdravlja u Zvorniku i čeka specijalizaciju, a Aleksandar je zaposlen u banci.

On se bavi košarkom i trenutno je član ekipe Zvornik Basket. U ovom klubu je trenirao mlađe selekcije i postizao vrhunske rezultate. Prve košarkaške korake načinio je u Slobodi iz Tuzle, igrao je i za tamošnju ekipu Student, da bi karijeru gradio u ekipama Zvornik Basket, Rudaru iz Ugljevika, Drina Princip iz Zvornika i Prijedor.

 – Sinovi su mali, njima treba posvetiti dosta vremena. Nije lako, ali me ljubav prema odbojci drži i podstiče da budem uspješna i kao roditelj i kao sportista. Aleksandar i ja usklađujemo obaveze, tako da jedno veče on ide na svoj, a ja drugo na svoj trening – rekla nam je Nada.

(Za infobirac.net – D. Gajić)