Počele pripreme za izgradnju obilaznice u Bratuncu

BRATUNAC

Počele pripreme za izgradnju obilaznice u Bratuncu

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske NeđoTrninić razgovarao je u petak sa načelnikom opštine Bratunac Nedeljkom Mlađenovićem i predstavnicima preduzeća „Putevi Republike Srpske“ o predstojećim aktivnostima vezanim za izgradnju zaobilaznice i njenom priključivanju na prilaz prema graničnom prelazu na novoizgrađenom mostu „Bratoljub“.

Načelnik Mlađenović je potpisao i Memorandum o aktivnostima za pripremu izgradnje zaobiolaznice, koji je ranije potpisao i direktor „Puteva“ Nenad Nešić.

On je izjavio da,nakon formiranja Savjeta ministara BiH,očekuje početak izgradnje zajedničkog graničnog prelaza između BiH i Srbije u bratunačkoj opštini i da se već nekoliko mjeseci vode aktivnosti na pripremi projektne dokumentacije za izgradnju zaobilaznice oko Bratunca.

-Želimo da stvorimo preduslove da se sa izgradnjom graničnog prelaza izgradi i zaobilaznica i da se rastereti saobraćaj kroz urbani dio Bratunca i poveća bezbjednos tučesnika. Nadam se da ćemo do kraja idueće godine taj projekat realizovati i riješiti pitanje saobraćajnih gužvi kroz centar Bratunca jer se sa izgradnjom graničnog prelaza očekuje znatno veća frekvencija saobraćaja, istakao je načelnik i dodao da će finnsijsku pomoć za izgradnju zaobilaznice, prema obećanju premijera Radovana Viškovića, pružiti Vlada Republike Srpske.

On je ocijenio da je izgradnja zaobilaznice važna i za regiju jer će se omogućiti brži i bezbjedniji prelaz preko graničnog prelaza, kao i za buduću industrijsku zonu koja će se graditi pored graničnog terminala i za koju već vlada veliko interesovanje privrednika.

Ministar Trninić je rekao da se od ranije u planovima Preuzeća „Putevi Republike Srpske“ nalazi izgradnja zaobilaznice oko Bratunca. On je istakao da je Opština završila svoje obaveze vezane za tu izgradnju i da je na sastanku razgovarano o narednim aktivnostima na tom planu.

-To znači da se nadamo da će sa formiranjem vlasti na nivou BiH biti brzo odobrena dodatna sredstva i da će doći do izgradnje graničnog prelaza između Bratunca i LJubovije kod „Bratoljuba“ i da će ubrzo krenuti i radovi. Želimo da budemo spremni da se istovremeno izgradi i zaobilaznica i preusmjeri saobraćaj da bismo rasteretili gradske ulice jer će nakon puštanja u upotrebu novog mosta saobraćaj biti mnogo dinamičniji“, pojasnio je Trninić.

On je istakao da se izgradnjom zaobilaznice žele preduprijediti gužve i zastoji saobraćaja u Bratuncu.

-U Bratuncu danas predstavnici opštine i „Puteva“ dogovaraju sljedeće aktivnosti koje treba preduzeti,kako bismo bili spremni da raspišemo tender za izradu projektne dokumentacije, a onda da izaberemo izvođača i krenemo u realizaciju tog projekta, zaključio je ministar Trninić.

izvor: opstina bratunac