Predavanje o postupanju u slučaju zemljotresa za učenike i zaposlene u školama

ZVORNIK

Predavanje o postupanju u slučaju zemljotresa za učenike i zaposlene u školama

 

Predstavnici gradskih službi civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice održali su u Srednjoškolskom centru „Petar Кočić“ predavanje o tome kako postupiti u slučaju zemljotresa.

Prema riječima Dejana Galića iz Službe civilne zaštite grada Zvornika, djeca treba da znaju kako da se ponašaju prije i u toku zemljotresa i kako da postupe nakon, da ne bi došlo do haotičnog stanja.

 – O tome im govorimo kroz film sa pokaznom vježbom, kao i prezentaciju. Naša želja je da učenici koji prisustvuju predavanju svoja saznanja prenesu drugarima, roditeljima i poznanicima – rekao je Galić koji je napomenuo da se predavanja realizuju prema uputstvu Republičke uprave civilne zaštite.
Predavanje je inicirala SŠC „Petar Кočić“, ali će biti organizovano i u svim ostalim zvorničkim školama.

Saša Ilić iz Službe profesionalne vatrogasne jedinice grada Zvornika najavio je da će obuku proći kako Savjet učenika, tako i učenici određenog broja odjeljenja, te zaposleni u SŠC „Petar Кočić“. U utorak će sprovesti prvo predavanje u Tehničkom školskom centru, a nakon toga će obuhvatiti i osnovne škole.

 – U posljednje vrijeme svjedoci smo da se često dešavaju zemljotresi koje niti je moguće predvidjeti, niti je moguće uticati na njih. S obzirom da u našoj školi ima 850 učenika, važno je da se, u slučaju da se zemljotres desi na našem području i u toku nastave, ne stvara panika i da i učenici i zaposleni znaju kako da se ponašaju, tako da je ovo predavanje koje je danas održano u jednom odjeljenju, a kasnije će biti organizovano i za druga, u svrhu toga – rekla je Biljana Pisić, direktor SŠC „Petar Кočić“.

(infobirac.net)