Rodoljub Vidaković predsjednik Udruženja penzionisanih policajaca

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Rodoljub Vidaković predsjednik Udruženja penzionisanih policajaca

 

Osnivačka skupština Udruženja penzionisanih policijskih služenika Republike Srpske izabrala je juče u Zvorniku Rodoljuba Vidakovića za predsjednika Udruženja penzionisanih policijskih služebnika Republike Srpske. Za predsjednika Skupštine izabran je Goran Abazović iz Bijeljine, a za sekretara Udruženja Radovan Vidović iz Zvornika.

Osnivačka skupština, kojoj su prisustvovali predstavnici iz cijele Republike Srpske od Trebinja do Novog Grada, izabrala je i sva potrebna tijela za funkcionisanje Udruženja, kao i Poslovnik o radu i Statut Udruženja.

Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionisanih policijskih službenika Republike Srpske Rodoljub Vidaković rekao je, nakon izbora, novinarima da je cilj osnivanja Udruženja zalaganje za ostvarivanje većih i boljih prava penzionisanih policijskih službenika.

 – Osnivanje ovog udruženja je možda iznuđen potez, jer su u ranijem periodu penzionisani policijski službenici išli u penziju pod vrlo nepovoljnim uslovima, koje je 2001. godine propisao setom zakona visoki predstavnik, odnosno da policijski službenici idu u penziju sa prosjekom plate od 40 godina provedenih na radu –  rekao je Vidaković.

On je dodao da penzionisani policijski službenici sebe nisu prepoznali ni u jendom udruženju, preko koga bi mogli da ostvaruju svoja prava ili da traže povoljnije uslove za sticanje penzije, što je i jedan od razloga osnivanja Udruženja.

 – Jedinstven stav penzionisanh policijskih službenika jeste da i oni koji su stvarali Republiku Srpksu, a penzionisani su pod vrlo nepovoljnim uslovima, ostvaruju svoja prava kao i policijski službenici koji sada idu u penziju pod mnogo povoljnijim uslovima sa ostvarenim petogodišnjim prosjekom plate – istakao je Vidaković.

On je izrazio nadu da će zahtjevi penzionisanih polijskih služenika, koji će biti upućeni nadležnim organima Republike Srpske, a odnose se na povoljnije ostavrivanje penzija, naići na razumijevanje kod nadležnih struktura na zadovoljstvo penzionisanih policijskih službenika.

(infobirac.net)