Ekipa Tabanaca najprijatnije iznenađenje u Regionalnoj ligi Republike Srpske grupa Istok – Druga liga, što da ne

FUDBAL

Ekipa Tabanaca najprijatnije iznenađenje u Regionalnoj ligi Republike Srpske grupa Istok

Druga liga, što da ne

 

Fudbaleri Tabanaca iz istoimene zvorničke mjesne zajednice, najprijatnije su iznenađenje u Regionanoj ligi Republike Srpske, grupa Istok. Iako su se prošle sezone, plasirali u ovaj rang takmičenja, jesenju polusezonu završili su na trećem mjestu sa 29 bodova, sakupivši samo bod manje od vodećeg dvojca, koji čine ekipe Šekovića i Omladinca iz Potočara.

Ekipa djeluje kao dobro uštimani orkestar kojim diriguje Vidoje Đurić, ranije uspješni igrač zvorničke Drine. Tabančani su postigli devet pobjeda, dva puta igrali neriješeno i pretrpjeli svega četiri poraza.

Đurić je preuzeo ekipu na početku Područne lige i doveo je do plasmana koji realno pruža mogućnost da se do kraja bori za plasman u Drugu ligu.

– Pošto smo novajlije u Regiolanoj ligi, svi su nas smatrali glavnim kanidatom za plasman u dnu tabele i za ispadanje. Mislim da smo iznenadili cjelokupnu fudbalsku javnost u Zvornku i šire. Ukomponovali smo jednu dobru ekipu koja je spoj mladosti i iskustva. Nosioci naše igre su raniji igrači Drine Alekasandar Kikić, golman Marko Bogićević, Stefan Pečenica, golgeter Bojan Stevanović. Od mlađih ističu se Stefan Jović, Predarg V. Đurić i Predarg M. Đurić. Svi su oni vrijedno radili, poštovali dogovore prije utakmica i rezultat je morao doći – kaže Đurić.

Ovakav plasman nije iznenadio igrače, stručni štab i ljude koji se brinu o klubu.

 – U klubu vlada dobra organizacija, finansijska situacija je stabilna, a najveće zasluge za funkcionisanje kluba pripadaju Bošku i Slaviši Miliću, dugogodišnjim sportskim radnicima. Možda smo mogli biti i bolje plasirani jer smo na početku prvenstva igrali neriješeno u Batkoviću i Srebrenici sa ekipama, koje su na začelju tabele, ali smo zato postigli neke značajne pobjede protiv ekipa koje su u vrhu tabele. Tu prije svega mislim na pobjedu u Vlasenici i na našem terenu protiv Šekovića i Rudara iz Ugljevika – dodao je Đurić.

Što se tiče ambicija u vezi plasmana u Drugi ligi, u klubu su realni.

 – Želimo prije svega da budemo stabilan regionalni ligaš, da sakupimo što više bodova, a ako se ukaže prilika da se borimo za veći rang, nećemo je propustiti. To sigurno najviše zavisi od ljudi koji brinu o finansijama u klubu. Kao članovi Regionalne lige, od naredne godine, ćemo moći računati na sredstva iz gradskog budžeta, što će još više stabilizovati naše finansijske mogućnosti. Planiramo da pojačamo ekipu u zimskom prelaznom roku i pregovaramo sa dva, tri kvalitetna igrača, ali o imenima je još rano govoriti. Svi bi rado da dođu kod nas jer u našem klubu vlada jedan prava drugarska atmosfera, dobro se radi, djelujemo timski, imamao sve uslove za dalje napredovanje – zaključio je Đurić.

Đurić karijeru počeo u Banovićima

Vidoje Đurić je igračku karijeru počeo u ekipi Budućnosti iz Banovića, gdje je prošao sve selekcije do prvog tima. Od 1994. godine bio je član zvorničke Drine u ekipi koja je nakon posljednjeg, Odbrambeno-otadžbinskog rata igrala u Prvoj ligi Republike Srpske. Dugo je nosio dres Drine i jedno vrijeme bio i kapiten tima. Jedno vrijeme je nastupao za Jedinstvo iz Roćevića, gdje je i završio igračku karijeru.

Kao trener tri godine je vodio ekipu Radničkog iz Karakaja, koju je proveo od Područne, preko Regionalne do Druge lige, a vodio je ekipu u utakmici baraža za popunu Prve lige Republike Srpske protiv Krupe iz Krupe na Vrbasu. Nakon godinu dana na klupi Jedinstva iz Roćevića, obreo se u Tabancima.

Stevanović najbolji strijelac

Najbolji srijelac ekipe ubjediljvo je Bojan Stevanović, koji je postigao 11 golova, a istakli su se Zijad Džifić sa četiri i Klisarić sa tri gola.

(Za infobirac.net – D. Gajić)