Vrijedne donacije za dvije socijalno ugrožene porodice

MA Izdvojena ZVORNIK

Vrijedne donacije za dvije socijalno ugrožene porodice

Poslovni čovek iz Minhena Dalibor Hadži Višić posjetio je Zvornik ii razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika Bojanom Ivanovićem, te uručio  vrijedne donacije za dvije socijalno ugrožene porodice u našem gradu  .

Dalibor Hadži Višić potiče iz sela Piskavica pored Banja Luke i veliki je humanitarni radnik. On nam je rekao da već trideset godina radi u inostranstvu, a poslednjih pet je posebno okrenut humanitarnom radu koji mu,  kako je rekao ispunjava srce.

– Nisam zavičaj svoj zaboravio, svoju rodnu grudu, svoju državu, svoj narod.  Sav moj humanitarni rad je usmjeren ka dobrobiti mog  naroda. Vizija mi je da što više  treće, četvrte generacije naše djece u inostranstvu koji su  zaboravili  odakle potiču, motivišem da investiraju  na ovim prostorima  i da na taj način pomognu svom narodu , jer je budućnost upravo ovdje što je najvažnije – rekao je Hadži Višić.

79468783_720249805127765_500310445274431488_n

On je rekao da pomaže socijalno ugrožene porodice sa više djece, kao i bolesnima. U Zvorniku je pored  porodice Tomić iz Lokanja , danas obradovao još jednu porodicu u Branjevu.  Porodicama sa troje djece uručena je donacija od po 1000 evra , dok su mališani obradovani paketićima Božić Bate.

Dalibor Hadži Višić je , zbog svog humanitarnog rada osnovao i fondaciju ,,Mir božiji“. Ova fondacija je  povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve  organizovala  Kviz takmičenje „Nemanjići“.  Hadži Višić nam je rekao da je interesantno da su  upravo na ovom takmičenju pobjedili učenici Osnovne škole „ Sveti Sava“ iz našeg grada i pokazali da mnogo znaju o istoriji, kulturi i duhovnosti svog naroda. Takmičenje se nastavlja i viši nivo je zakazan za 25. januar naredne godine.

77106456_550075012450731_53894048494125056_n

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović nam je rekao  da  se Gradskoj upravi  Hadži Višić sa svojim saradnicima, prije mjesec dana obratio i zatražio ime socijalno ugrožene porodice sa više djece kojoj može pomoći.

– Mi smo mu neizmjerno zahvalni na ovoj donaciji . Mnogo lijepih i dobrih stvari sam čuo o hadži Višiću i njegovom dobrotvornom radu, što je za divljenje svih nas. Ovim donacijama on nije pomogao samo porodicama, već i gradskoj upravi Zvornika, koja izdvaja sredstva iz budžeta grada za socijalno ugrožene porodice. Riješio je veoma važno pitanje, a to je egzistencijalno pitanje za dvije socijalno ugrožene porodice – rekao  je Ivanović.

infobirac.net