Učenici OŠ ,,Petar Kočić” iz Kozluka pobjednici kviza ,,Misli mine”

ZVORNIK

Učenici OŠ ,,Petar Kočić” iz Kozluka pobjednici kviza ,,Misli mine”

 

Učenici Osnovne škole „ Petar Kočić“  iz Kozluka pobjednici su kviz takmičenja „Misli mine 2019” koje je održano u Zvorniku. Drugo mjesto je pripalo „Prvoj osnovnoj školi“  iz Srebrenice, a treće školi „Aleksa Šantić” iz Osmaka. Na takmičenju je učestvovalo pet ekipa, pored navedenih učestvovale su i osnovne škole „Petar Kočić“ iz Bratunca i ,,Vuk Karadžić“ iz Vlasenice.

78619455_552523858862334_3877893136533422080_n

Prema riječima Dane Mićić sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta, učenici škole „Petar Kočić“ iz Kozluka osvojili su prvo mjesto i na Gradskom takmičenju iz poznavanja opasnosti od mina.

– Djeca su pokazala zavidno znanje o opasnostima koje vrebaju od mina. Učenici znaju kako treba da se ponašaju u slučaju da otkriju neeksplodirano sredstvo, koga treba prvo da pozovu. Za učenike je od velikog značaja da poznaju sve opasnosti od neeksplodiranih ubojitih sredstava, posebno za djecu iz ruralnih i pograničnih sredina. Zbog toga Crveni krst RS organizuje edukativna predavanja, ali i različita takmičenja kako opštinska, gradska tako i regionalna i republička iz ove oblasti. Krajnji cilj je da učenici počevši od sedmog razreda, postepeno počinju da razvijaju svoju svijest o humanitarnom radu i vrlo često postaju volonteri naše organizacije i grade podmladak Crvenog krsta – rekla je Mićićeva.

infobirac.net