Projekat „Vršnjačka edukacija“ nastavljen u Zvorniku: Učenici zainteresovani, poziv i drugim školama da se uključe

ZVORNIK

Projekat „Vršnjačka edukacija“ nastavljen u Zvorniku: Učenici zainteresovani, poziv i drugim školama da se uključe

 

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku nastavljena je realizacija projekta „Vršnjačka edukacija“, koji se sprovodi u tri osnovne škole na području Zvornika i Osmaka. Nosilac projekta je Centar za mentalno zdravlje iz Zvornika, a ovo je nastavak saradnje sa školama kroz projekat „Briga za djecu“.

U centralnoj zvorničkoj školi učenici su pokazali veliko interesovanje za učešće u projektu tako da ih se prijavilo više od 50. Naredna radionica je zakazana za utorak, a projekat će zbog velike zainteresovanosti učenika biti nastavljen i u januaru.

 – Djeca iz osnovnih škola, osmih i devetih razreda, u okviru projekta „Vršnjačka edukacija“ proći će obuku za vršnjačke edukatore, kako bi mogli na adekvatan način da prenesu stečena znanja i informacije svojim vršnjacima. Vršnjačka edukacija je pojam kojim označavamo oblik edukacije, kojim obučeni pojedinci preduzimaju neformalne i organizovane akcije kako bi svojim vršnjacima prenijeli određeno znanje, objasnili pojmove ili promijenili neku vrstu ponašanja – saopštili su iz Centra i dodali da se u projekat mogu uključiti i druge škole.

(infobirac.net)