Dom zdravlja Bratunac vlastitim sredstvima kupio sanitet

BRATUNAC

Dom zdravlja Bratunac vlastitim sredstvima kupio sanitet

Jedan od pozitivnih primjera zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj je Dom zdravlja Bratunac koji unapređuje zdravstvenu zaštitu i posluje pozitivno.

Direktor Doma zdravlja Bratunac dr Aleksandar Vasić kaže da su nabavili novo sanitetsko vozilo vrijedno 70.000 KM.

 – Najveći problem koji smo imali do sada odnosio se na dotrajali vozni park koji već aktivno rješavamo. Isporučen nam je nov sanitet koji smo finansirali vlastitim sredstvima, a nedavno je stigao kombi za prevoz pacijenata na dijalizu u Zvornik – rekao je Vasić.

On kaže da je u kratkom roku nabavljeno više uređaja među kojima su spirometar, aparat kojim se ispituje funkcija pluća i zubni rendgen, a završeni su i radovi na rekonstrukciji rendgen kabineta i nabavljena je komera za razvijanje filmova i kaseta za filmove.

Od strane Rotari kluba Srebrenica, Domu zdravlja Bratunac prije nekoliko dana Nedeljko Simić urućio je ultrazvučni aparat čime je unaprijeđena dijagnostika i uslovi rada.

Novi Dom zdravlja u Bratuncu zvanično je otvoren krajem 2017. godine, modereno je izgrađen, na 1.900 kvadratnih metara u koji je uloženo 2,1 miliona KM i može da bude u funkciji za potrebe 25.000 osiguranika, a koristi ga 15.000 osoba.

(Izvor: nezavisne.com)