Evroliga kaznila Zvezdu zbog kvara semafora

KOŠARKA

Evroliga kaznila Zvezdu zbog kvara semafora

 

Rukovodstvo Evrolige kaznilo je Košarkaški klub Crvena zvezda sa 17.500 evra, od čega je 15.000 kazna zbog kvara na semaforu tokom meča sa Valensijom koji je u hali „Aleksandar Nikolić“ trajao gotovo čitav sat.

Kako se navodi u saopštenju crveno-belih objavljenom na klupskom sajtu, oni će dio kazne za semafor refundirati od SC „Tašmajdan“.

 – KK Crvena zvezda mts ovom prilikom saopštava da je shodno ugovorima koje je prije početka sezone potpisao sa ‘Štark Arenom’ i SC ‘Tašmajdan’ koji upravlja halom ‘Aleksandar Nikolić’ (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbjeđivanje normalnih uslova tokom jedne evroligaške utakmice, zadužena ‘Štark Arena’, a u ovom slučaju SC ‘Tašmajdan’ – hala ‘Aleksandar Nikolić’, u kojoj Crvena zvezda nastupa u tom kolu – navodi se u saopštenju i dodaje:

 – Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 evra za neispravnost semafora od SC ‘Tašmajdan’, koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora (kompanija Bodet), imajući u vidu da klub, a ni SC ‘Tašmajdan’ i hala ‘Aleksandar Nikolić’ ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca – navodi se u saopštenju.

Preostalih 2.500 evra je kazna zbog ubacivanja kovanica i limenki sa pićem, a povodom koga srpski i regionalni šampion podsjeća da je klub od kako se takmiči u EL na ime kazni uplatio više od 150.000 evra, te moli navijače da sportski i korektno navijaju i bodre klub, a prvu priliku za to imaće već 12. decembra kada u Beograd stiže ekipa Baskonije.

(Izvor: rts.rs)