Vlada RS pokolonila didaktičku opremu za časove fizičkog OŠ ,,Aleksa Jakšić” iz Milića

MILIĆI

Vlada RS pokolonila didaktičku opremu za časove fizičkog OŠ ,,Aleksa Jakšić” iz Milića

Ministarstvo porodice,omladine i sporta RS, za ovu školsku godinu je poklonilo školama u RS didaktičku opremu za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Među njima je i OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima koja je didaktičku opremu dobila prošle sedmice. Pedagogica u milićkoj osnovnoj školi Ljubica Milanović kaže da je didaktička oprema za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, namijenjena učenicima razredne nastave. 

– Ministarstvo je ovu akciju pokrenulo jer se na terenu pokazalo da većina škola nema uslove za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Naša škola ne spada u tu grupu. Podsjetiću da smo u prethodnom periodu u saradnji sa opštinom Milići i UNDP-om , u fiskulturnoj sali postavili novu podnu podlogu što je omogućilo kvalitetno izvođenje nastave ali i vannastavnih aktivnosti” – kaže Milanovićeva i dodaje da će pomenuta oprema ipak obogatiti sadržaj časova fizičkog vaspitanja.

– Didaktička oprema sadrži setove za sportske poligone koji se mogu postaviti čak i u sportskim holovima,tako da će nastava svakako biti sadržajnija – zaključila je pedagogica Milanović.

Distribuciju didaktičke opreme za izvođenje nastave fitzičkog vaspitanja izvršila je Juventa doo.

Izvor: radiomagic