„Mikrofin“ opremio muzički kabinet najveće bratunačke škole

BRATUNAC

„Mikrofin“ opremio muzički kabinet najveće bratunačke škole

Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Bratunca ubuduće će imati znatno bolje uslove za odvijanje nastave iz muzičke kulture, nakon što je im je Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ opremilo kabinet muzičkog vaspitanja. U okviru velike, donatorske akcije, najvećoj bratunačkoj školi, „Mikrofin“ je poklonio električni klavir i ostalu opremu za odvijanje nastave iz muzičke kulture, što im je do sada predstavljalo priličan problem u razvoju nastavnog procesa.

Donaciju, vrijednu 2.000 KM, danas je predstavnicima škole uručila šef bijeljinske filijale „Mikrofina“ Dragana Rodić.  Prilikom uručenje opreme, Rodićeva je naglasila da je ova donacija nastavak akcije u okviru koje „Mikrofin“ pomaže osnovne škole i vrtiće širom BiH.

– Kao društveno odgovorna kompanija, osjećamo moralnu obavezu da pomažemo ustanovama koje se bave djecom u brojnim opštinama u kojima poslovno djelujemo, pa tako i Bratuncu. Škola u Bratuncu je iskazala potrebu za opremanje kabineta muzičke kulture što smo im i obezbijedili – naglasila je ona.

Danijela Petković, direktorica škole zahvalila se na uručenoj donaciji i izrazila svoje zadovoljstvo što Mikrofin u svojim brojnim društveno odgovornim aktivnostima nije zaobišao škole u ovoj regiji.

– Više smo nego zahvalni na ovoj donaciji jer smo sada uspjeli da u potpunosti opremimo kabinet muzičkog vaspitanja, ali i da stvorimo bolje uslove za odvijanje vannastavnih aktivnostikazala je ona.

Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Bratuncu u ovoj školskoj godini trenutno pohađa ukupno 570 učenika, od kojih su 43 prvačića.

Pored toga što je lider u oblasti mikrofinansiranja, Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ spada u red najvećih donatora iz poslovnog sektora u zemlji. Ova kompanija svake godine uruči više od 30 donacija u obrazovne i kulturne ustanove.

infobirac.net