Pjesmom i skandiranjem ,,grobari” ispred pritvorske jedinice u Hagu pozdravili Ratka Mladića

REGION

Pjesmom i skandiranjem ,,grobari” ispred pritvorske jedinice u Hagu pozdravili Ratka Mladića

 

U danu kada je Partizan igrao meč sa AZ Alkmarom, stotinak “grobara”, našlo se ispred pritvorske jedinice u Ševeningenu i pjesmom i skandiranjem pozdravilo generala Ratka Mladića, koji je po nepravosnažnoj prvostepenoj presudi Haškog tribunala osuđen na doživotnu robiju, a žalbeni postupak je u toku.

Dan kasnije, Ratkov sin Darko prenosi generalove utiske poslije te iznenadne posjete.

 – Čuo sam se telefonom sa ocem i u tom razgovoru mi je poručio da se javno zahvalim navijačima Partizana na podršci koju su mu uputili. Ratko je inače smješten na drugom kraju zgrade, pa nije mogao da čuje “grobare”, ali kada je ubrzo saznao šta se desilo u Ševeningenu, bilo mu je veoma drago. Navijao je za Partizan te večeri i krivo mu je što klub za koji navija nije ostvario pozitivan rezultat – rekao je Darko Mladić.

Inače, sagovornik beogradskog lista ističe da Ratko Mladić ima izvanredne odnose i sa navijačima Crvene zvezde.

– Još jedan dokaz da Ratko ima sposobnost da miri naizgled nepomirljive strane. Od navijača Zvezde ima konstantnu podršku, “delije” mu šalju dresove, razne poklone, razmjenjuju pisma. On je neko ko premošćuje sve podjele. Odlične kontakte ima i sa navijačima banjalučkog Borca i na cijelu tu priču gleda isključivo sa sportske strane – zaključuje Darko Mladić.

izvor: srpskainfo