Jovana Stevanović djevojčica iz Karakaja koja pomjera granice

FUDBAL SPORT ZVORNIK

Jovana Stevanović djevojčica iz Karakaja koja pomjera granice

Sa skoro duplo više golova nego što ima godina, Jovana Stevanović iz Karakaja trenutno drži poziciju druge najbolje golgeterke u kadetskoj Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine.

 

Ova mlada nada bosanskohercegovačkog ženskog fudbala zahvaljujući dobrim rezultatima i igrama u ekipi Radnika iz Bijeljine već duže vrijeme je standardna u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Jovana Stevanović – lijepo lice ove djevojčice donosi jednako lijepu i, poput nje same, pozitivnu priču. Nije dozvolila da je problemi s govorom i sluhom definišu i ograniče, a Jovana se najbolje osjeća na fudbalskom terenu.

Zanimljivo je, kažu njene saigračice iz kluba da na svaki žvižduk sudije normalno odreaguje, a u klubu su njene prijateljice zbog nje naučile i znakovni jezik.

Svi žele kvalitetniju komunikaciju sa Jovanom na terenu i van njega, ali je to ujedno i jedan veliki gest gostoprimstva, prihvatanja i shvatanja, te prijateljstva i jedinstva. Jovanina želja je da jednog dana zaigra i u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Ova djevojčica je pozitivan primjer ljudskosti i života, a sigurni smo da će se hrabro nastaviti boriti za svoje snove.

izvor: sportdc.net