Bajkeri organizovali akciju darivanja krvi u Zvorniku

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Bajkeri organizovali akciju darivanja krvi u Zvorniku

 

U organizaciji Moto kluba „Soko“ iz Zvornika uz podršku Asocijacije moto klubova BiH preko 50 bajkera je učestvovalo u akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Službi za transfuzijsku medicinu u Zvorniku.

Miroslav Krstić predsjednik Moto kluba „Soko“ iz Zvornika kaže da oni sprovode dosta humanitarnih akcija.

 – Bajkeri su humani ljudi, a zajedno sa Asocijacijom moto klubova BiH imali smo više akcija, nedvano i onu kada smo prikupljali sredstva za Odjeljenje ortopedije na UKC u Tuzli. Ranije smo imali akciju dodjele dušeka na Odjeljenju pedijatrije u „Bolnici Zvornik“ te dodjelu paketića  – kaže Krstić, koji je do sada 12 puta darivao krv te dodao da su ove akcije jako važne kako zbog pomoći drugima tako i zbog buđenja svijesti kod ljudi da daruju krv i nekome spasu život.

Krv je više puta davao i Saša Bojić, predsjednik Moto kluba „Blek Gold“ iz Banovića i potpredsjednik Asocijacije moto klubova BiH. On redovno učestvuje u humanitarnim akcijama, ali i mimo akcija često daje krv.

 – Kao bajker mogu da kažem da su ovakve akcije jako važne, a kao medicinski radnik da je to najhumaniji gest – rekao je Bojić.

Humane akcije darivanja krvi su po riječima Vladimira Dražića, šefa Službe za transfuzijsku medicinu u Zvorniku jako značajne u ovom periodu kako bi nadomjestili nedostatke koji se javljaju tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

 – Zalihe krvi su sada solidne, ali su smanjene tokom praznika. Ovo nije prvi put da bajkeri učestvuju u ovim aktivnostima što je ujedno i apel svima da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi – istakao je Dražić.

U akciji su učestvovali bajkeri iz Tuzle, Banovića, Janje, Brčkog, Tešnja, Zvornika i drugih gradova BiH.

(infobirac.net)