КUD „Most“ održao drugi godišnji кoncert

BRATUNAC

КUD „Most“ održao drugi godišnji кoncert

 

Кulturno-umjetničko društvo „Most“ iz Bratunca održalo je drugi godišnji koncert u prepunoj sali bratunačkog Doma kulture. Proslavljena je i krsna slava ovog društva i svečano obilježeno 45 godina folklora u Bratuncu. Bratunačka publika bila je oduševljena nastupima  folklornih grupa od mališana do seniora iz КUD-a „Most“ kao i koreografijama КUD-a „Mladost“ iz Nove Pazove i Etno udruženja „Zavičaj“ iz Zlakusa.

Predsjednik bratunačkog kulturno-umjetničkog društva Miloš Mitrović zahvalio se na dosadašnjoj podršci radu ovog društva, koje je za dvije godine ostvarilo brojne nastupe u mjestima Republike Srpske i inostranstvu.

On je načelniku opštine Bratunac Nedeljku Mlađenoviću uručio posebnu plaketu za finansijsku podršku koju opština pruža КUD-u „Most“. Priznanja su  dodijeljena  i Minstarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i bivšem profesoru Ivanu Jovanoviću, koji je do 1992. godine učinio mnogo na očuvanju folklora u Bratuncu.

Ovo društvo dodijelilo je i zahvalnice pojedincima i kolektivima, koji na različite načine pomažu rad i promovišu КUD „Most“.

Mitrović je rekao da je  društvo formirano prošle godine i da trenutno okuplja oko 150 članova koji rade u pet sekcija. Takođe je izjavio da „Most“ ima i svoj muzički orkestar.

Кoncert u bratunačkom Domu kulture održan je pod motom „Upoznaj, nauči i sačuvaj tradiciju“. Nakon koncerta obavljeno je lomljenje slavskog kolača u jednom bratunačkom ugostiteljskom objektu, gdje su članovi КUD-a „Most“sa brojnim gostima najavili nove nastupe, na kojima će na najbolji način, pjesmom i igrom, predstavljati Bratunac.

(Izvor: opstinabratunac.org)