Devetogodišnjak iz Belgije postaće najmlađi diplomac

SVIJET

Devetogodišnjak iz Belgije postaće najmlađi diplomac

 

Devetogodišnji dječak iz Belgije sprema se da u decembru diplomira, a nakon toga, kako otkriva, malo će „proučiti medicinu”.

Doktorske studije ipak neće započinjati dok se dobro ne odmori. Uzor mu je Nikola Tesla i volio bi da u sopstvenoj laboratoriji stvori veštačke organe, a zatim i cijelo ljudsko tijelo.

Dok mazi štene, Loren Simon izgleda kao i svaki drugi devetogodišnjak, piše „Vašington post”.

Međutim, onda počinje da opisuje kako njegov rad na univerzitetu u Holandiji podrazumijeva razvoj kompjuterskog kola koje će zameniti dio mozga.

 – Pokušavamo da povežemo neurone da bismo mogli da pratimo reakcije na lijek u određenom dijelu mozga – priča mališan, objašnjavajući projekat u kojem se kombinuju saznanja biomedicine i elektrotehnike, prenio je Tanjug.

Belgijsko čudo od djeteta na putu je da postane najmlađa osoba u svijetu koja je završila fakultet.

To će se desiti ako Loren sljedećeg mjeseca položi sve što je neophodno za završetak elektrotehničkog odsjeka Univerziteta u Ajndhovenu.

 – Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu. Ali prije toga odmor – otkrio je dječak.

Loren je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnje studije, ako sve bude išlo po planu, završiće za samo devet mjeseci.

Kada nije na fakultetu, otkriva, Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografije na Instagramu.

Inspirisan srpsko-američkim pronalazačem Nikolom Teslom, dječak planira da istraži polje vještačkih organa i mogućnost razvoja čitavog vještačkog tijela u svojoj laboratoriji.

„Moji baba i djed pate od srčanih problema – objašnjava takvu odluku devetogodišnjak.

(Izvor: politika.rs)