U Srebrenici predstavljena „Prepiska Kočićeva“

REGIJA BIRAČ SREBRENICA

U Srebrenici predstavljena „Prepiska Kočićeva“

 

Narodna biblioteka Srebrenica bila je domaćin promocije knjige „Prepiska Kočićeva“, autora Jovana N. Ivanovića, koja je dio izdavačke djelatnosti matične biblioteke iz Zvornika.

O knjizi su govorili direktorica Narodne biblioteke Zvornik Nega Stjepanović, recezent knjige Milorad Đoković i direktorica Biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca Jasmina Ivanković.

Nega Stjepanović kaže da je motiv za nastanak ove knjige zapravo da se više govori o Petru Kočiću, koji je ostavio veliki trag u književnosti i istoriji istakavaši se kao borac za slobodu i pravdu te jednakost svih građana.

„Prepiska Kočićeva” je zapravo prošireno izdanje knjige „Tragika Petra Kočića”, autora Milorada Đokovića, koji je kroz svoj istraživački rad pokušao da dočara život, djelo i lik Petra Kočića.

On kaže da je do knjige došlo kada je objavio svoj prvi feljton u „Politici”, a koji je imao 23. nastavka i za koji je dobio nagradu „Pero Todorović.“

Direktorica Biblioteke „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca Jasmina Ivanković kaže da je knjiga „Prepiska Kočićeva” obuhvatila sva pisma Petra Kočića, a tu se nalaze pisma i odgovori koje je imao sa svoju djevojkom, kasnije i suprugom Milkom, te pisma koja ranije nisu objavljena.

Promociju knjige Matična biblioteka Zvornik odrzaće i u bibliotekama u Bratuncu, Milićima, Vlasenici, Šekovićima.

(Izvor: esrebrenica)