Vlada obezbijedila 400.000 KM za led rasvjetu

MILIĆI

Vlada obezbijedila 400.000 KM za led rasvjetu

 

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 400.000 КM za projekat zamjene postojeće ulične rasvjete u Milićima LED rasvjetom, kao i postavljanje osvjetljenja u ulicama u kojima do sada nije postojala, izjavio je zamjenik načelnika opštine Marko Savić.

On je dodao da trenutno Agencija za koordinaciju poljoprivrednih projekata Republike Srpske sprovodi javni poziv za izbor izvođača radova i da postoje dobri izgledi da realizacija projekta počne u ovoj godini.

 – To ćemo znati nakon završetka tenderske procedure jer treba imati u vidu da te procedure ponekada mogu i da se iskomplikuju, pa zato ne možemo precizno definisati početak radova – rekao je Savić.

On je dodao da pomenuti projekat nije jedini koji će biti realizovan u toj opštini s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je finansijsku podršku opštini Milići za zamjenu rasvjete u milićkoj Sportskoj dvorani energetski efikasnijom LED rasvjetom.

Procijenjena vrijednost projekta je 162.637 КM, od čega će Vlada Srpske posredstvom Fonda za zaštitu životne sredine obezbijediti 113.846 КM, a preostali dio opština Milići.

Savić je istakao da narednih dana treba da uslijedi potpisivanje ugovora o realizaciji ovog projekta.

(infobirac.net)