Učenici iz Srebrenice predstavili proizvodnju parfema

SREBRENICA

Učenici iz Srebrenice predstavili proizvodnju parfema

U Srednjoškolskom centru u Srebrenici održana je prezentacija proizvodnje parfema, koji će biti predstavljeni u finalnom takmičenju „Za najbolju tehnološku inovaciju za učenike iz Republike Srpske“. Takmičenje će biti održano 13.decembra u Banjoj Luci.

Svjetlana Tomić, profesorica hemijske grupe predmeta u Srednjoškolskom centru kaže da se takmičenje odvija u saradnji sa Ministarstvom za tehnološki razvoj Republike Srbije.

 – Nadamo se da ćemo osvojiti jednu od nagrada, iako je ulazak u polufinale velika nagrada za nas. Težimo da pravimo unisex parfeme, pošto je stanje na tržištu takvo da se ljudi najčešće opredjeljuju  za ove parfeme. Ženski parfemi se zovu „Malena i Tinka“, a muški „Despot i Arđento“, a svi imaju posebnu priču zašto se tako zovu – ističe profesorica Tomić.

Učenik Vukašin Jovanović kaže da je njihov rad zasnovan na osnovu dva koncepta.

 – Prvi koncept je edukativni, a drugi tržišni koji nam omogućuje saradnju sa potencijalnim kupcima. Naši parfemi se karakterišu autetičnošću, orginalnošću, a prije svega kvalitetom. Imaju ekološko pakovanje čiji je cilj da se stavi akcenat na sam sadržaj, a ne da se zavarava kupac – rekao je Jovanović.

Učenica četvrtog razreda farmaceutskog tehničara Tijana Marković dizajnira parfeme i kaže da parfeme rade na osnovu ankete koju sprovode.

(Izvor: rtvsrebrenica)