U Srebrenici truju pse koji su sterilisani i vakcinisani

SREBRENICA

U Srebrenici truju pse koji su sterilisani i vakcinisani

 

Prema pisanju portala esrebrenica, juče je u Srebrenici otrovano sedam pasa. Oni su bili propisno sterilisani, vakcinisani i sa čipom, potvrdio je Velimir Stojanović iz Udruženja Silver dog.

Psi koji su otrovani nalazili su se u blizini Doma zdravlja Srebrenica i dva stambena solitera, a o njima su brigu vodili stanari i Udruženje Silver dog.

 – Kada sam dobio poziv da psi nisu dobro reagovali smo brzo, ali veterinari iz Srebrenice nisu bili u prilici da pomognu jer su se nalazili na terenu. U tom momentu uginula su četiri psa i sumnjam da je uzrok trovanje – kaže Velimir.

Nakon toga, ubrzo su uginula još tri psa, a jedan je tokom transporta do Bratunca uginuo u kolima.

Velimir kaže da je obavijestio policiju, a službenici Policijske stanice Srebrenica izašli su na teren i sačinili zapisnik.

 – Ja već pet godina brinem o psima. Sve je počelo kada sam iz Drine spasio dva štenca, a oni su danas moji psi. Tokom ovog perioda uključilo se još ljudi, osnovali smo udruženje i brinemo o više od 70 pasa u Srebrenici – rekao je Velimir.

Ovo udruženje dobilo je opštinskim budžetom 1.500 KM, dok je stavka za uklanjanje pasa tokom godina iznosila od 10.000 do 15.000 KM, gdje je angažovano preduzeće Glog iz Istočnog Starog Grada.

Udruženje Silver dog tokom kratkog vremena, a uz podršku Dog Trust programa i dobrih ljudi, vakcinisalo je i sterilisalo gotovo sve napuštene pse o kojima brinu i hrane ih svakodnevno.

Ovoj ideji pridružilo se nekoliko ljudi koju su pokrenuli akciju za prikupljanje sredstava za izgradnju prihvatilišta za pse odakle bi se dalje udomljavali.

(Izvor: esrebrenica)