Zbog državnog praznika: Sutra do 15 časova rade prodavnice prehrambene robe, kiosci, butici…

ZVORNIK

Zbog državnog praznika: Sutra do 15 časova rade prodavnice prehrambene robe, kiosci, butici…

 

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, je republički praznik i neradni dan.

Tog dana ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Prema Odluci o radnom vremenu Grada Zvornika u dane republičkih praznika dužne su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, kao i električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica.

U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama sutra je obavezno organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima. Preduzeća, ustanove i organizacije koje u redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezna da utvrde povećan obim rada i dežurstva utvrđen ovom Odlukom.

Prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kao i kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila mogu raditi do 15:00 časova, a ugostiteljski objekti mogu da rade u radnom vremenu za radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području grada Zvornika.

(GU Zvornik)