Pomenom i polaganjem vijenaca počelo obilježavanje кrsne slave MUP-a

MA Izdvojena ZVORNIK

Pomenom i polaganjem vijenaca počelo obilježavanje кrsne slave MUP-a

 

Pomenom i polaganjem vijenaca na spomen-ploču za 11 poginulih pripadnika Ministartva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske sa područja Zvornika, u Policijskoj upravi Zvornik počelo je obilježavanje krsne slave MUP-a Republike Srpske Sveti Arhangel Mihail – Aranđelovdan.

 

Pomen je služilo mjesno sveštenstvo, a vijence su položili načelnik Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević sa saradnicima, gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, porodice poginulih policajaca, kao i zvorničkih boračkih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Vasiljević je nakon polaganja vijenaca rekao novinarima da je služen pomen, prislužene svijeće i položeni vijenci na spomen-ploču svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske sa područja Zvornika koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

On je dodao da je na spomen ploči, osim 11 poginulih policajaca, uklesan i lik Dragana Đurića, koji je izgubio život u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik 27. aprila 2015. godine.

 – Pomenom i poplaganjem vijenca, kao i drugim radnjama pokazujemo da nismo i nećemo nikada zaboraviti poginule policajce koji su svoje živote ugradili u stavranje Republike Srpske – rekao je Vasiljević.

Goroveći o stanju bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik, Vasiljević je rekao da je bezbjednost povoljna i zadovoljavajuća, jer je u posljednjih 10 mjeseci ukupan broj krivičnih djela i broj saobraćajnih nezgoda, kao i saobraćajnih nesreća sa nastradalim licima u stalnom opadanju.

 – Pripadnici Policijske uprave Zvornik će i u narednom periodu, u okviru svojih nadležnosti, nastaviti sa mjerama i radnjama kako bi bezbjednosno stanje bilo  još bolje – rekao je Vasiljević.

On je svim pripadnicima Policijske uprave čestitao krsnu slavu.

(infobirac.net)