Obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

ZVORNIK

Obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

 

Povodom obilježavanja Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koji se tradicionalno obilježava svake treće nedjelje u mjesecu novembru, policijski službenici Policijske uprave Zvornik u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, danas su učenicima Srednjoškolskog centra „Petar Кočić“ u Zvorniku, održali edukativno predavanje na temu pravilnog ponašanja svih učesnika u saobraćaju.

Predavanje je održano za učenike završnih razreda srednje škole, obzirom da veliki broj tih učenika polaže vozačke ispite i po prvi put samostalno učestvuje u saobraćaju u svojstvu vozača, pa je cilj ovih aktivnosti zapravo podizanje svijesti učenika o posljedicama nepravilnog ponašanja u saobraćaju. Predavanjima su prisustvovali i učenici koji čine sekciju Crvenog krsta, koji su nakon održanih predavanja izveli pokaznu vježbu pružanja prve pomoći učesnicima saobraćajne nezgode.

U proteklih 10 mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik su evidentirane četiri saobraćajne nezgode sa smrtnom posljedicom.

(infobirac.net)

FOTO: J. Jovanović