Obilježen međunarodni dan studenata i srednjoškolaca

MA Izdvojena ZVORNIK

Obilježen međunarodni dan studenata i srednjoškolaca

 

Povodom 17. novembra, Međunarodnog dana studenata i srednjoškolaca, Narodna biblioteka Zvornik organizovala je predavanje na temu „Važnost čitanja“.

Prije samog predavanja, učenici razreda Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ su se u Pozajmnom odjeljenju biblioteke, upoznali  sa novom uslugom , a to je elektronsko pozajmljivanje knjiga. 

Voditelj radionice, pripravnik Željko Nikolić je istakao da ova usluga, zaposlenima omogućava da brže i lakše, očitavanjem bar koda pronađe potrebnu literaturu za svakog čitaoca.

 – Kako bi srednjoškolci što češće dolazili u biblioteku, organizovano je ovo predavanje koje ima za cilj da mlade još više približe pisanoj riječi i ljepoti čitanja knjiga. Putem video prezentacije, kroz fotografije i tekstove, učenicima smo prezentovali važnost i prednost čitanja. Iako živimo u vremenu brzog razvoja i dominaciji tehnoloških „čuda“, to nije razlog da zanemarimo čitanje knjiga i njihov značaj u životu svakog pojedinca – dodao je Nikolić.

On je naglasio  da značajnu ulogu u razvijanju ljubavi prema knjizi i čitanju mladih Zvornika, svakako imaju i bibliotekari.

 – Stoga je važno da im u tome pomognemo, da učinimo sve što je u našoj moći, da zavole knjigu, što je upravo bio cilj današnjeg predavanja – dodao je Nikolić.

(Izvor: radioosvit)