U Vlasenici počeo II Festival dramskog stvaralaštva mladih

VLASENICA

U Vlasenici počeo II Festival dramskog stvaralaštva mladih

 

Drugi Festival dramskog stvaralaštva Vlasenica 2019 počeo je sinoć u Srednjoškolskom centru Milorad Vlačić, a u četiri festivalska dana ljubitelji pozorišta uživaće u predstavama mladih glumaca iz Trebinja, Foče, Višegrada, Mostara, Кaknja, Zavidovića i Vlasenice.

Direktor Srednjoškolskog centra Goran Đurić rekao je na otvaranju da je vlasenički srednjoškolski centar sa ovim festivalom dio evropske kulturne scene, tačnije Evropske noći teatra, manifestacije koja se održava u jedanaest država Evrope među kojima je BiH.

 – Ponosni smo na to što je naš festival jedan od dva festivala koji je uvršten u ovu kulturnu manifestaciju. Osim toga što želimo da promovišemo pozorišnu umjetnost, svakako želimo i da podržimo kritičko mišljenje mladih, jer mnoge predstave predstavljaju osvrt na negativne pojave i trendove u društvu. Na neki način svojim uticajem mogli bi možda da ih promjenimo i da učinimo naše društvo boljim – rekao je Đurić.

Prve večeri festivala nastupili su članovi školske pozorišne trupe Midl ejdžs i pozorište iz Zavidovića.

Na festivalu će danas nastupiti pozorišta iz Foče i Кaknja, u subotu, trećeg dana festivala nastupiće pozorišta iz Trebinja i Mostara, a u nedjelju 17. novembra festival će zatvoriti pozorište iz Višegrada.

Projekat je finansijski podržan kroz program koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz podršku USAID-a, Кulturna scena Male stvari iz Trebinja i opština Vlasenica.

(Agencije, infobirac.net)