Uspješan rad Škole fudbala Jedinstvo iz Roćevića – Kolekcionari pehara i medalja

FUDBAL

Uspješan rad Škole fudbala Jedinstvo iz Roćevića

Kolekcionari pehara i medalja

 

Poznati fudbalski trener Branislav Brano Radić, obnovio je 2009. godine rad škole fudbala pri Fudbalskom klubu Jedinstvo iz Roćevića. Zahvaljujući njegovom radu, ali i talentu i zalaganju mladih fudbalera, potpomognutih fudbalskim radnicima iz Roćevića, postignuti su značajni rezultati, a mnogi fudbaleri su se afirmisali i zaigrali u klubovima višeg ranga u Zvorniku, regiji i šire.

Nakon samo godinu dana rada škole, u takmičenja u okviru Omladinske lige Birač, uključeni su  prvo pioniri, a onda i kadeti kluba.

U rad se ubrzo uključio i mladi trener Pavle Radić, koji je takođe doprinio i doprinosi radu i uspjehu mladih fudbalera iz Roćevića i okoline.

 

 – Kroz rad naše škole fudbala prošlo je do sada preko 300 dječaka. Neki su dobri učenici, neki studenti, a najveći broj njih su postali dobri fudbaleri. Svake godine u ligama u kojima se takmiče, u pionirskoj ili kadetskoj konkurenciji osvajali su prva mjesta. Pojedinačno, ponajveći uspjeh postigao je Nemanja Jović, koji je član Partizana iz Beograda. U Vojvodini iz Novog Sada je Siniša Vidaković, a u ekipi Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišići Simo Lukić i Savo Bejatović. Kroz školu su prošli i Srđan Damjanović, Safet Junuzović, Nenad Josipović, Danijel Pisić, Mihajlo Pisić i Dejan Radić, koji su članovi Drine iz Zvornika – rekao nam je trener Pavle Radić.

U Drugoj i Regionanoj ligi Republike Srpske nastupaju Ilić, Stojanović, Vidaković, Stevanović, Ristić, Radić, Damljanović, Josifović, Junuzović, Kapor, Pisić i drugi.

Desetogodišnji rad u školi fudbala u Jedinstvu daje rezultate. U polusezoni u Drugoj omladinskoj ligi, grupa Birač, ekipa Jedinstva dijeli prvo mjesto sa ekipom Vlasenice sa 14 bodova, a Radić vjeruje da će se na kraju sezone boriti za titulu prvaka. Pioniri su drugi na tabeli na polusezoni.

Treba napomenuti da predtakmičari svake godine idu na Kamp fudbala koji se već osam godina organizuje na Tari po smjenama od po sedam dana.

Predtakmičari kluba gotovo na svakom turniru na kome učestvuju osvajaju pehare i medalje, a do sada su ih za prvo, drugo i treće mjesto sakupili 165.

Radić pominje i fudbalske entuzijaste iz Roćevića koji pomažu rad škole fudbala. To su Mile Pisić, Miroslav Pisić, Branislav Jović, Slaviša Stojanović, Slaviša Pisić, Dragan Božić i Slaviša Milić.

Treba vjerovati da će uz pomoć ovih ljudi i uz trenerski rad Branislava Brane Radića i Pavla Radića, škola fudbala i klub Jedinstvo postizati sve bolje rezultate i afirmisati još mnogo mladih fudbalera.

(Za infobirac.net – D .Gajić)