PU Zvornik: Trideset policajaca pomaže Graničnoj policiji oko migranata

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

PU Zvornik: Trideset policajaca pomaže Graničnoj policiji oko migranata

 

Na području Policijske uprave Zvornik u oktobru je evidentirano stotinu migranata, koji su predati Terenskom centru-Služba sa strancima Bijeljina, rekao je danas zamjenik načelnika zvorničke Policijske uprave Vladan Vasilić. 

 – Radeći na toj problematici, policijski službenici su podnijeli izvještaj Tužilaštvu BiH protiv jednog lica za krivično djelo krijumčarenje ljudi – rekao je na konferenciji za novinare Vasilić.

On je podsjetio da ova uprava sa 30 službenika pomaže Jedinici Granične policije Zvornik u kontroli i onemogućavanju migranata da prelaze granični pojas.

Vasilić je rekao da u posljednje vrijeme ima migranata koji se vraćaju iz BiH preko granice u Srbiju.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u oktobru smanjen broj krivičnih djela u odnosu na oktobar prošle godine.

Prema njegovim riječima, u oktobru  je ukupno evidentirano 57 krivičnih djela,  što je za 17, 4 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

 – Od ovog broja, 47 krivičnih djela je bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, pet  iz oblasti privednog kriminaliteta, po dva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, te jedno krivično delo koje je kažnjivo po Кrivičnom zakonu BiH – rekao je Savić.

On je dodao da su zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnijeta 54 izvještaja protiv 41 lica, među kojima je bilo osam povratnika u vršenju krivičnih djela i jedan maloljetnik. 

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da je u oktobru na području Policijske uprave Zvornik javni red  i mir narušen u 40 slučajeva i da je evidentirano 50 prekršaja, što je više za 11 odsto u odnosu na oktobar prošle godine.

On je dodao da je prekršaje počinilo 55 lica, među kojima je jedan maloljetnik,  dok su 13 lica povratnici u vršenju prekršaja.

 – Postupajući po prijavama narušavnja javnog reda i mira, policija je podnijela devet zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka nadležnim sudovima i izdala 38 prekršajnih naloga, dok je sedam lica uhapšeno zvog narušavanja javnog reda i mira – rekao je Erkić.

(infobirac.net)