Zdravstveno stanje migranta nakon nesreće na pruzi u Karakaju i amputacije potkoljenica stabilno

CRNA HRONIKA REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

Zdravstveno stanje migranta nakon nesreće na pruzi u Karakaju i amputacije potkoljenica stabilno

 

Nakon amputacije obje potkoljenice i saniranja povreda glave, migrant iz Sirije kome je voz prešao preko nogu na pruzi u Krakakaju, kod Zvornika, je stabilno.

Iz uprave JZU „Bolnica Zvornik“ nam je saopšteno da je pacijent stabilnih životnih parametara, ali da je komunikacija sa njim jako teška.

 – Njemu su amputirane obje potkoljenice, te sanirane višestruke povrede glave – saopštili su iz ove ustanove.

Prema pisanju „Glasa Srpske“ nesreća se desila prekjuče oko 1.10 časova na željezničkom mostu u Karakaju i to izvan pružnog prelaza.

„Nesrećni migrant je pokušao da se ukrca na voz koji se kretao, ali se okliznuo i pao pod točkove lokomotive koji su mu prešli preko nogu.

– Voz je išao iz Zvornika prema Srbiji, a migrant je trčeći pokušao da se ukrca. Krenuo je da uskoči u vagon cisterni, te da se zakači za šipke. S obzirom da se voz brže kretao, nije uspio da se čvrsto uhvati, već se okliznuo i pao na tračnice. Zadobio je teške povrede nogu i glave, a pao je bukvalno ispod voza i prava je sreća da nije poginuo – kazao je izvor blizak istrazi.

U „Željeznicama Republike Srpske“ (ŽRS) su kazali da u nesreći nije učestovao njihov, već voz privatnog operatera „Kombinovani prevoz Beograd“.

– Koliko znamo, voz je prevozio 26 praznih cisterni za Bugarsku i išao je iz Zvornika prema Srbiji. Prema našim saznanjima, migrant je pokušao da se ukrca na jedan od vagona, ali je pao ispod voza i teško povrijeđen – kazala je portparolka „ŽRS“ Nada Savić-Stevanović.

Naglasila je da su česti slučajevi da migranti pokušavaju da se krišom ukrcaju u vozove što predstavlja veliki problem.

– Iako policija interveniše kako bi ih spriječila da uskaču u vozove, taj problem je i dalje veoma prisutan. Veoma je opasno po njih jer mašinovođe ne mogu da ih vide – kazala je Savić-Stevanović, a prenosi „Glas Srpske“.

(Izvor: glassrpske, infobirac.net)