Četvrta pobjeda zvorničkih košarkaša – Drina Princip bolja od Hea

KOŠARKA

Četvrta pobjeda zvorničkih košarkaša

Drina Princip bolja od Hea

 

Košarkaši Drine Princip iz Zvornika savladali su u derbiju 5. kola Prve lige Republike Srpske na domaćem parketu ekipu Hea iz Bileće rezultatom 74:64. odnosno po četvrtinama 18:19, 17:6, 24:23, 15:14, i tako došli do četvrte pobjede u pet prvenstvenih mečeva.

U prvoj četvrtini viđena je dobra košarka i izjednačena igra, a nekoliko grešaka domaćih Bilećani su vješto iskoristili i nakon prvih deset minuta igre na pauzu otišli sa poenom prednosti, 19:18.

U drugoj četvrtini domaći su zaigrali dosta agresivnije u obrani, to je otvorilo brze kontre, a i šut za tri peona je proradio tako da su Zvorničani ovu dionicu dobili sa 17:6, te se na odmor otišlo sa deset poena razlike, odnosno 35:25 za ekipu Drina Princip. 

Gosti su početkom treće četvrtine pokušali da uhvate priključak i spuštali prednost domaćih do sedam poena razlike, ali dalje od toga nisu mogli. Drina Princip je preko najiskusnijih igrača održavala prednost koja je na kraju iznosila 12 poena razlike, odnosno 74:62. 

Raduje činjenica da je trener domaćih Vladan Erić pred kraj utakmice u igru ubacio i one igrače na koje će su u budućnosti računati, a šta tek reći o lucidnom potezu mladog Alekse Milićevića koji je podigao na noge oko 500 ljubitelja košarke u zvorničkom Rekreativno sportskom centru.

Najefikasniji u redovima Drine Princip su bili Knežević sa 15 te Kovačević i Boljkovac sa 13 poena dok su kod gostiju iz Bileće najbolji bili Šaraba sa 23 te Radmilović sa 20 poena. 

(infobirac.net)