Đorđe Despotović debituje u dresu A selekcije Srbije

FUDBAL SPORT

Đorđe Despotović debituje u dresu A selekcije Srbije

Odlične partije koje ove sezone pruža napadač ruskog Orenburga Đorđe Despotović nisu prošle nezapaženo, a kao nagrada za to stigao je poziv selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića za mečeve protiv Luksemburga i Ukrajine.

Bivši napadač Zvezde, Spartaka, Lokerena, Kairata, Tobola i Astane, postigao je šest pogodaka u ruskom šampionatu i jedan u Kupu, te uknjižio dve asistencije.

– Ovaj poziv je za mene velika čast i obaveza, jer poziv u reprezentaciju je san svakog fudbalera i kruna fudbalske karijere. Ukoliko dobijem priliku da zaigram u ova dva susreta pružiću svoj maksimum i neću se štedeti, pa se nadam da ćemo ostvariti dobre rezultate. Ovo je za mene debitantski poziv, međutim dosta igrača poznajem, jer sam nastupao za sve mlađe i mladu selekciju Srbije. Iskreno se radujem okupljanju, a ovaj poziv će mi dati dodatni motiv da u nastavku sezone odigram još blje. U dresu Orenburga pružam dobre partije, iako smo na početku sezone krenuli nešto lošije. Sada smo u sredini tabele, ali dve naredne utakmice igramo pred našim navijačima i imamo priliku da rešimo puno toga oko pitanja opstanka – rekao je Despotović za portal infobirac.net.

Napadač koji je rođen u Loznici ima neraskidive veze sa Republikom Srpskom zbog čega je svoje interesovanje za njega pokazivao i FS BiH.

– Bilo je kontakta i pratili su moje igre u dresu Astane, međutim nakon povrede prekinut je svaki kontakt. Moj san je bila reprezentacija Srbije i eto to mi se ispunilo, a svakako da jedan deo moga srca kuca i za Republiku Srpsku sa kojom imam neraskidive veze – istakao je Despotović.

U meču protiv Urala Despotović nije igrao za svoj tim zbog kartona, ali već u nedelju na susretu protiv Ufe zauzeće svoje mesto u vrhu napada.

– Željan sam igre, jer sam propustio poslednji susret protiv Urala. Sa pobedom protiv Ufe uhvatili bi priključak sa timovima iz gornjeg dela tabele što je za nas najveći motiv. Prvi sam strelac tima i žellim da nastavim golgetersku seriju pred okupljanje reprezentacije – zaključio je Despotović u razgovoru za portal infobirac.net.

infbirac.net