Zvorničko preduzeće „6. novembar“ preuzima tekstilnu fabriku u Srebrenici

SREBRENICA

Zvorničko preduzeće „6. novembar“ preuzima tekstilnu fabriku u Srebrenici

 

Prema pisanju portala esrebrenica.ba, preduzeće „6. novembar“ iz Zvornika preuzeće tekstilnu fabriku u Srebrenici. Ovaj potez je došao nakon što predstavnici lokalne vlasti nisu bili zadovoljni radom firme „Merkur Fashion“, koja je je 11. marta ove godine krenula sa šivenjem u pogonima u Srebrenici.

Kako je rekao načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, uvidjeli su da bivši vlasnik pomenute firme Miroljub Avramović nije ozbiljan te su odlučili da pronađu zamjenu i sa njim prekinu saradnju.

 – Četiri ili pet mjeseci stari vlasnik nije plaćao plate radnicima zbog čega smo odlučili da pronađemo novo preduzeće i kao najbolje izabrali smo „6. novembar“, iz Zvornika, čiji direktor Jakov Galić će preuzeti šivaru u Srebrenici, a uzeli su i obavezu da izmire sva dugovanja prema radnicama i nastave proizvodnju – kaže Grujičić.

Novi investitor sa svojim saradnicima i načelnikom opštine obišao je prostor i sastao se sa radnicima, rečeno je iz kabineta srebreničkog načelnika.

Grujičić je dodao da će novom preduzeću biti na raspologanju i mašine koje je koristila ranija firma, te da će shodno potrebama doći do porasta novih radnih mjesta.

Prilikom naše nedavne posjete preduzeću „Merkur Fashion“, direktor Miroljub Avramović nam je rekao da je obuka završena i da je na redu veća proizvodnja i formiranje norme.

Avramović je tada dodao da je ranije sam od predstavnika Vlade Republike Srpske dobio obećanje da će Zavod za zapošljavanje RS raspisati poziv za podsticaj kojim će nabaviti još neke mašine i platiti zaostale plate radnicama.

Opština Srebrenica u adaptaciju ovog prostora uložila je više od 200.000 KM od podrške Vlade RS, a nakon štrajka radnica u maju, obećano je 50.000 KM za zapošljavanje 14 radnica od čega je 38.000 KM uplaćeno.

(Izvor: esrebrenica.ba)